~ Blog ~

“Mag ik van jou de bietensalade?”
Mensen aan een lange tafel, verschillende gerechten op tafel om te delen, een huiselijk setting creëren en mensen samenbrengen, dat is wat HAPPEN doet!

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Opleiding Docent Theater, en al enkele jaren werk ik met veel plezier als docent en regisseur. Vanaf mijn kinderjaren hou ik van koken en eten, samen met oma appeltaarten bakken, of uren in de keuken staan met mijn vader. In het laatste jaar van mijn studie kreeg ik de vraag: “Wat doe jij het liefst over 5 jaar?” Mijn droomscenario was het hebben van een eigen pandje in de binnenstad, waar ik kan doen en laten wat ik wil. Tijdens een weekendje in Antwerpen werd duidelijk voor mij voor mij hoe ik mij droomscenario voor mij zag: een lange tafel waar mensen eten wat het seizoen brengt, en heerlijke gerechten op tafel om te delen, eten zonder poespas. De sfeer wordt versterkt door een live band, theater, of er wordt een verhaal verteld. Mijn twee grote koken en kunst wil ik samenbrengen.
Nu is het dan echt zover! Veel sneller dan ik had durven hopen! Het pand staat in de binnenstad, bij 101 winkels, check. Er is een keuken en plek voor ongeveer 25 personen aan twee lange tafels, check! Er lopen contacten met muzikanten, verhalen vertellers, poëten en theatermakers, check!
Nu ik mijn ruimte helemaal voor elkaar heb, wil ik graag mensen bij elkaar brengen, om samen eten en verhalen te delen, en om samen een onvergetelijke avond te hebben. Er zijn veel toffe ideeën die ik hopelijk allemaal tot uitvoering kan gaan brengen met HAPPEN. Op deze website is allerlei informatie te vinden over HAPPEN!
HAPPEN is geen lunchroom of koffiezaak, maar een plek waar koken en cultuur worden verbonden. Per maand worden er verschillende evenementen georganiseerd
Ik hoop je snel te zien!
Liefs Sanne
Eigenaar HAPPEN
p.s. Heb jij zelf een ontzettend leuk idee? Laat het me dan weten, dan kijken we samen of we elkaar kunnen helpen!